Pernod Ricard

‘Voor het eerst in ons leven snappen wij pensioenen en de relevantie!’

Pernod Ricard is mede marktleider in de wereldwijde wijn en gedistilleerd industrie. Het pensioencontract van de Nederlandse locatie liep recent af. Daardoor ging het bedrijf op zoek naar een onafhankelijke pensioenadviseur. Hier startte het traject met Koen van Ettinger. 

Voor ons is het key dat Koen duidelijke uitleg geeft en dat in zogenoemde Sesamstraat-taal. De ondernemingsraad heeft aangegeven voor het eerst pensioenen te snappen. Na de pitch van Koen wilde iedereen participeren in het project pensioenen. Koen weet simpelweg de relevantie van pensioen kenbaar te maken. Bij iedereen, ook de alledaagse mensen. Daar is hij écht uniek in. 

De persoonlijkheid van Koen en zijn benadering maakt dat wij enthousiast over hem zijn. Hij is een sociaal man en maakt makkelijk contact met iedereen. Je kunt hem in alle sectoren en bedrijven neerzetten. Hij is daar als een vis in het water; proactief en leidend waar nodig. Hij bouwt vertrouwen op bij ons door zijn expertise in pensioenland. Het advies en begeleiding dat hij geeft aan de directie en de ondernemingsraad op het gebied van communicatie, maakt de samenwerking optimaal. Hoe communiceren we naar de deelnemers en in welke frequentie? 


Omvang werknemers: 11 - 50

Hoofdvestiging: Amsterdam