Pensioenregeling effectief communiceren.

Naast het bieden van een doordacht pensioenadvies, gaat Koen graag in gesprek met de individuele deelnemers. Dat doet hij middels pensioenpresentaties en een-op-een gesprekken. Deze pensioencommunicatie is misschien wel het meest lastige onderdeel van het traject, omdat de meeste deelnemers weinig gevoel hebben bij pensioen. Daarom ondersteunt Koen de werkgever in de praktische communicatie. En dat op begrijpelijk, pragmatische wijze. Werknemers zijn nu eenmaal de sleutel tot succes van uw onderneming. Inzicht in de arbeidsvoorwaarden en in het bijzonder de pensioenregeling, maakt dat uw werknemers plannen voor de toekomst kunnen maken. En bovenal bouwt u aan onderlinge loyaliteit doordat u zich betrokken opstelt bij enerzijds de oudedag van uw werknemers en anderzijds het afdekken van de risico’s overlijden en arbeidsongeschiktheid tot de pensioendatum. 

‘Voor het eerst in ons leven snappen wij pensioenen en de relevantie!’

Pernod Ricard

Om het voor alle deelnemers begrijpelijk te maken en de relevantie op tafel te leggen, biedt Koen individuele gesprekken aan voor eenieder er behoefte aan heeft. Ook middels pensioenpresentaties worden deelnemers op interactieve wijze meegenomen in het pensioentraject. Tevens is dit een effectieve manier om deelnemers mee te nemen in de pensioenplanning. Over zaken als de generatiepact, eerder stoppen met werken of juist doorwerken na de pensioendatum. 

Koen van Ettinger Pensioenadvies en communicatie

Tijd voor een vernieuwde pensioenregeling of behoefte aan advies? Of wellicht interesse in een samenwerking? Dan zet ik de koffie graag voor u klaar. 

    of

    Meer contactmogelijkheden vind je hier. Contactpagina